Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Eikenhouten vloeren: tips voor duurzaamheid en glans

Eikenhouten vloeren: tips voor duurzaamheid en glans

minuten lezen
Eikenhouten vloeren geven niet alleen een prachtige rustieke uitstraling aan je huis, maar met het juiste onderhoud blijven ze ook lang mooi. Bij De Jong Hout & Staalhandel begrijpen we dat je eikenhouten vloer een investering is waar je lang van wilt genieten. Daarom delen we graag enkele handige tips om je eikenhouten vloer in topconditie te houden, zodat hij zijn natuurlijke schoonheid en glanzende uitstraling behoudt.

De beste tips

Eikenhout is een perfecte keuze voor jouw veranda, overkapping of schuur. Eiken is een duurzame houtsoort, en een goed alternatief voor Douglas, of hardhout. Speciaal voor jou hebben wij een aantal onderhoudstips op een rijtje gezet.

1. Regelmatig stofzuigen en vegen

Eiken vloeren zijn gevoelig voor krassen door vuil en schuurmiddel. Om dit te voorkomen, is regelmatig stofzuigen of vegen heel belangrijk. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een parketborstel om stof en vuil te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Vergeet ook niet regelmatig onder meubels en in hoeken te reinigen om ophoping van vuil te voorkomen.

2. Voorkom vocht

Eikenhout kan reageren op een vochtige omgeving, wat kan leiden tot kromtrekken of krimpen. Plaats daarom altijd deurmatten bij de ingangen om vocht en vuil van buiten te verminderen. Zorg er ook voor dat je geen natte schoenen op de vloer achterlaat en vermijd morsen van vloeistoffen. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is het raadzaam om een luchtontvochtiger te gebruiken.

3. Gebruik beschermende ondervloer matten

Plaats onder meubels beschermende ondervloer matten om krassen en slijtage te voorkomen wanneer meubels worden verschoven. Dit is vooral belangrijk voor stoelen en tafels die vaak worden verplaatst. Investeer ook in viltjes of viltdoppen voor de poten van meubels. Zo bescherm je niet alleen de vloer maar dit biedt ook extra bescherming aan jouw meubels!

4. Gebruik specifieke reinigers

Om de natuurlijke glans van je eikenhouten vloer te behouden, is het belangrijk om regelmatig te reinigen met houten vloerreinigers. Bij De Jong Hout & Staalhandel hebben we een handige universele reiniger die speciaal is ontworpen voor eiken. Deze reiniger verwijderen vuil en laat je vloer glanzen zonder de afwerking aan te tasten.

5. Polijsten en oliën? Doe het regelmatig!

Een regelmatige polijstbeurt kan wonderen doen voor het herstellen van de glans van je eikenhouten vloer. Gebruik een hoogwaardige houten vloerpolish om het oppervlak te vernieuwen en kleine krasjes te verdoezelen. Daarnaast is het aan te raden om je eiken vloer af en toe te oliën om de natuurlijke glans te behouden en het hout te voeden.

Zo creëer je duurzaamheid én glans

Eikenhouten vloeren vormen een veelzijdige en duurzame keuze voor elk interieur. Of je nu een warme vloer wilt in je woonkamer, een stijlvolle upgrade voor je kantoorruimte zoekt, of een gezellige sfeer in de slaapkamer wilt creëren, eikenhout biedt het allemaal! En met de juiste zorg en aandacht behouden eiken planken jarenlang zijn prachtige uitstraling. Ontdek de mogelijkheden van eiken vloeren bij De Jong Hout & Staalhandel. En geniet langdurig van een duurzame en glanzende vloer met de bovenstaande tips!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »