Betrouwbare levering met tijdsindicatie
Ruime voorraad in kwalitatieve producten
Een 9,1 uit meer dan 2800 reviews
Afhalen (in Rhenen) mogelijk
9.1
Steigerhout als interieurstatement: kenmerken en waar te gebruiken

Steigerhout als interieurstatement: kenmerken en waar te gebruiken

minuten lezen
Bij het creëren van een warme en uitnodigende sfeer in huis, is de keuze van het juiste materiaal natuurlijk van belang. Steigerhout is een veelzijdig materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt in huis. Lees meer over de kenmerken en voordelen van steigerhout en hoe je het kunt toepassen in het interieur.

Waarom steigerhout?

Steigerhout staat bekend om de robuuste uitstraling en natuurlijke charme, want het heeft een karakteristieke look met mooie doorleefde nerven en knoesten. Dit maakt steigerhout veelzijdig en daardoor een populaire keuze voor interieurtoepassingen, variërend van onder andere meubels tot wandbekleding en accessoires.

Naast de esthetische waarde biedt steigerhout ook praktische voordelen zoals een lange levensduur en duurzaamheid, gezien het bestand is tegen slijtage. Daarnaast is het relatief eenvoudig te bewerken, waardoor het geschikt is voor zowel doe-het-zelvers als professionele meubelmakers. Met de juiste gereedschappen is steigerhout makkelijk op maat te zagen, te schuren en af te werken naar jouw wensen. Ook is het een betaalbaar materiaal vergeleken met andere houtsoorten. Hierdoor is het een toegankelijke optie voor het creëren van een stijlvol interieur.

Toepassingen van steigerhout in het interieur

- Eettafels: robuuste steigerhouten eettafels vormen het middelpunt van gezellige etentjes en familiebijeenkomsten. De natuurlijke uitstraling voegt warmte toe aan elke eetkamer en daarmee creëer je een uitnodigende sfeer voor maaltijden en gesprekken.

- Loungebanken: comfortabele loungebanken die gemaakt zijn van steigerhout bieden de perfecte plek om te ontspannen. Voeg zachte kussens toe aan deze stevige constructie. Hierdoor zijn deze banken niet alleen stijlvol, maar ook functioneel en duurzaam.

- Salontafels: salontafels van steigerhout voegen karakter toe aan elke zithoek. De natuurlijke afwerking en ruwe textuur zorgen voor een contrast. Hierdoor wordt het een echte blikvanger in de woonkamer.

- Kasten: praktische kasten van steigerhout bieden niet alleen de nodige opbergruimte, maar ook stijlvolle accenten in elke kamer. Steigerhouten kasten zijn veelzijdig en passen perfect bij verschillende interieurstijlen.

- Wandbekleding: steigerhout kan ook worden gebruikt als wandbekleding om een warme en gezellige sfeer te creëren. Door steigerhouten planken horizontaal of verticaal te plaatsen, kun je een uniek accent toevoegen aan elke ruimte.

- Bedden en nachtkastjes: creëer een gezellige slaapkamer met een bedframe van steigerhout en bijpassende nachtkastjes. Het natuurlijke karakter van dit hout zorgt voor een rustgevende sfeer waarin je kunt ontspannen.

- Accessoires: naast meubels en wandbekleding kun je steigerhout ook gebruiken voor het maken van diverse accessoires zoals fotolijsten en plantenbakken. Deze kleine accenten maken het geheel compleet.

Overige tips voor steigerhout in je interieur

- Als je steigerhout wilt toepassen in vochtige ruimtes zoals de badkamer, is het aan te raden om behandeld steigerhout te gebruiken.

- Experimenteer met verschillende afwerkingen zoals schuren, oliën of beitsen. Hierdoor kun je de gewenste uitstraling creëren die past bij jouw interieur.

- Combineer steigerhout met andere materialen zoals metaal, glas of leer. Hiermee kun je een eigentijdse en industriële look creëren.

Steigerhout is een veelzijdig materiaal dat ideaal is voor in huis. Met zijn unieke uitstraling en talloze toepassingsmogelijkheden is steigerhout een waardevolle toevoeging aan elke ruimte. Bij De Jong Hout & Staalhandel vind je hoogwaardig steigerhout voor al jouw interieurprojecten. Meer weten over het onderhouden van steigerhouten meubels? Lees dan nu onze andere blog!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »